dilluns, 25 d’octubre del 2010

Retorn a la universitat

Coneixia Flickr molt superficialment. Havia estat ensumant fotos però sense aportar res ni conéixer els seus amagatalls. Ho veia més com un museu fotogràfic que com un banc d’imatges obert. Gràcies a aquesta pràctica he descobert l’esperit de les Creative Commons, les quals ofereixen una alternativa als drets d’autor complets amb una àmplia oferta de possibilitats intermèdies. 

Seguint les indicacions marcades, he assignat a les meues fotos: 
Licencia Atribución-No comercial-Compartir. 


D’aquesta manera, permetré a  altres persones copiar, distribuir, mostrar i reproduir-les, únicament amb fins no comercials. Així també, els permet distribuir obres derivades de la meua, únicament si aquestes mantenen les mateixes condicions, és a dir, la mateixa Llicència. Impedir que s’utilitzen amb fins comercials és un gest de respecte i solidaritat per la meua part cap als molts fotògrafs professionals que conec. Són gent que es deixen la pell en condicions precàries i que sovint veuen com el seu treball és piratejat o amenaçat per l’intrusisme amateur. Obligar que els “fills” de les meues fotos tinguen la mateixa llicència servirà per a estendre aquesta idea i protegir la filosofia altruista de Flickr.

Gràcies al clarificador tutorial del blog Apunts sobre blogs, no he tingut cap dificultat a l’hora de penjar-ho en la meua entrada. Inclús l'hi he recomanat als companys a través de twitter per si algun s’embossava.

Respecte a la història que conte, no té res d’excepcional. És simplement la il.lustració d’una reflexió més que l’enumeració de coses que faig al llarg d’un dia qualsevol. Com la idea se’m va ocórrer després de fer les fotos, de vegades he notat que m’ha faltat material pel que he hagut de recolzar-me molt en el text descriptiu que les acompanya per a aconseguir transmetre el missatge que pretenc. És una altra lliçó paral·lela que he aprés: primer planificar, després actuar.

Per tant, us recomane que estigueu atents als títols i descripcions per a entendre-ho correctament. Per veurel's cal fer-ho en format pantalla completa fent clic a la icona inferior dret del reproductor, que es veu en fer clic en el reproductor per començar la reproducció. Durant aquesta, també cal fer clic a "Mostrar información" en la part superior dreta per a que hi aparega.

Espere que us agrade.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada