dilluns, 9 de maig del 2011

Projecte de mestre competent


Abans de fer les meues pràctiques estava segur que disposava del coneixement necessari que marca el currículum per fer classe a Primària. Després d'haver experimentat a l'aula, he descobert que flaquege en matemàtiques i ciència i, encara que tinc un bon nivell de llengua, cal que treballe més l'adequació de la meua parla a la capacitat d'enteniment de l'alumne. Pel meu bagatge personal i laboral, potser sàpiga moltes coses però encara no sé transmetre-les com cal per a que ho entenga un xiquet de 6 anys.
    La meu llarga experiència com a monitor en el Grup Scout El Millars m'ha donat l'habilitat de captar l'atenció del grup-classe però he après que és només en un registre. Sóc capaç d'activar-los, d'engrescar-los o d'il.lusionar-los però m'he vist en dificultats a l'hora de realitzar el procés invers de calmar-los i centrar-los quan la situació ho requeria. He après que ser bon animador no és sinònim de bon docent. Ajuda però calen més aptituds.
   Vaig començar les pràctiques amb el bon propòsit ser obert, actiu i responsable i ho he aconseguit. Per la meua implicació en la feina, els alumnes i tutors em veien com un mestre més. M'he sentit integrat, volgut i respectat per tots ells. Per tant, la meua actitut ha estat la correcta.
   Durant el desenvolupament de les activitats, per moments, he estat capaç de transmetre coneixements o d'estimular als alumnes per a que crearen els seus. He tingut la capacitat d'ensenyar.
    Encara així, ni molt menys puc dir que sóc un mestre competent. Només sóc un projecte de mestre a qui aquestes pràctiques han servit per descobrir que cal fer per arribar a ser-ho. L'experiència no ha pogut ser més positiva. Per açò, com a comiat, voldria donar les gràcies a Hermini Segarra i els seus alumnes, així com a la resta de mestres i tutors del 1er cicle de Primària del C.P.Pintor Sorolla de Les Alqueries.
    Mai els oblidaré.


   

8 comentaris:

  1. Desde el centre Pintor Sorolla de les Alqueries, els tutors de primer cicle te recordarem sempre per la teua il·lusió i la teua implicació. Gràcies per haver compartit les teues pràctiques amb nosaltres.

    ResponElimina
  2. Seràs un mestre excel·lent :-)

    Jordi.

    ResponElimina
  3. Molt bona reflexió enhorabona!! m'he sentit molt identificada amb el text, ja que també vaig tenir l'oportunitat de fer les pràctiques en bones mans, espere que mai perdem la il.lusió per ser bons docents. Un abraç

    ResponElimina
  4. Estic d'acord amb Jordi. Ja t'estem esperant a les escoles.

    ResponElimina
  5. Transmets, això es important, en aquesta feina, anims

    ResponElimina
  6. Moltes gràcies a tots. M'animeu a seguir mantenint el bloc.
    Torneu quan vullgau.
    Açò és casa vostra.

    ResponElimina
  7. Un maestro competente es aquel que está seguro de que aún le queda mucho por aprender, cuando un maestro se siente totalmente competente ha dejado de ser un buen maestro.

    ResponElimina
  8. Gracias carmenca, lo tendré muy presente.

    ResponElimina